Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Οι Πηγές


"Spa σημαίνει Υγεία μέσα από το Νερό και η Αιδηψός το γνωρίζει αυτό πάνω από 3000 χρόνια"
Με την αυγή του 21ου αιώνα άρχισε και η άνθιση των SPA και η GEOTHERMICA ανέλαβε να γράψει τη συνέχεια της ιστορίας του ιαματικού νερού της Αιδηψού. Η φύση κρατούσε πολύ σφιχτά το μυστικό της. Πολύχρονες έρευνες, δοκιμές και έλεγχοι απαιτήθηκαν για να αιχμαλωτιστούνόλα τα ευεργετικά συστατικά του ιαματικού νερού.
Σήμερα, σε υπερσύγχρονα εργαστήρια και κάτω από τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής και ελέγχου ποιότητας, με συνεχή επίβλεψη ειδικώνεπιστημόνων, όλα αυτά τα συστατικά, απομονωμένα πλέον από τον υγρό διαλύτη τους, δημιουργούν μια πλήρη σειρά φυσικών προϊόντων που μεταφέρουν στο σπίτι σας το “Νερό της Αιδηψού”, προσφέροντάς σας σε εύχρηστες συσκευασίες όλα τα ευεργετικά συστατικά του.
Όλοι γνωρίζουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού εδώ και χιλιάδες χρόνια. Την τελευταία περίοδο, χάρη στην εξέλιξη της κυτταρολογίας, το ιαματικό νερό έχει την αναγνώριση που του αξίζει.
Το 2003, οι βραβευμένοι με το Nobel Χημείας Peter Agre και Roderick Mackinnon, σε ανακάλυψή τους σχετικά με τη μεμβράνη του κυττάρου και ειδικότερα τη δομή και το μηχανισμό λειτουργίας των ενυδατικών και ιονικών καναλιών, βοηθούν στην αποκρυπτογράφηση της λειτουργίας του.
Ήδη από το 1950 γνώριζαν την δίοδο του νερού και των ηλεκτρολυτών μέσω της μεμβράνης των κυττάρων.
Έπρεπε να περάσουν παραπάνω από 50 χρόνια για να αποδειχθεί ότι η ίδια η φύση έχει δημιουργήσει “ειδικές διόδους” στη μεμβράνη του κυττάρου, τόσο για το νερό, όσο και για τους ηλεκτρολύτες.
Αυτές οι ανακαλύψεις είναι πολύ σημαντικές, επειδή ένας μεγάλος αριθμός παθήσεων προέρχεται από τις δυσλειτουργίες αυτών των καναλιών.
Για παράδειγμα, η αφυδάτωση, η ευαισθησία στη θερμότητα, η ανικανότητα να κρατιέται ισορροπία των υγρών μέσα στον οργανισμό, είναι ελεγχόμενη από ενυδατικά κανάλια (aquaporin). Επίσης, η δυσλειτουργία των ιονικών καταλυτών προκαλεί βλάβες στο νευρικό και μυοσκελετικό σύστημα.
Γι' αυτό το λόγο, το ιαματικό νερό βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό, τροφοδοτώντας τα ενυδατικά και ιονικά κανάλια, διασφαλίζοντας μια σωστή λειτουργία.
Για τις φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, ο οργανισμός έχει ανάγκη από 20 ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή και τη λειτουργία των οργάνων.
Η μεταβολική αντίδραση του κυττάρου δεν μπορεί να προκύψει χωρίς την παρουσία των ιχνοστοιχείων τα οποία υπάρχουν στα κύτταρα, στους ιστούς, στα ένζυμα και σε όλες τις οργανικές δομές που συνθέτουν τη ζωή.
Επειδή ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει ιχνοστοιχεία, αλλά αντιθέτως τα αποβάλλει, το ανθρώπινο σώμα εξασφαλίζει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από διάφορες οδούς. Μια οδό αποτελεί και η θεραπεία με τα ιαματικά λουτρά.
Τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, από τα πιο ονομαστά στην Ευρώπη, αναβλύζουν εδώ και αιώνες και οι ευεργετικές τους ιδιότητες μας προτρέπουν να επανακτήσουμε την επαφή μας με τη φύση και έτσι να εξασφαλίσουμε την ψυχική και σωματική μας ευεξία.
Το ιαματικό νερό των Λουτρών της Αιδηψού, με τις ιδιότητές του, τη χημική του σύσταση και την θερμαντική του δράση, επιδρά αποτελεσματικά στην επιδερμίδα και κατ' επέκταση σε όλο τον οργανισμό.
Το δέρμα, πλούσιο σε αιμάτωση και σε νευρικές απολήξεις, δέχεται το χημικό συνδυασμό και τη θερμότητα του ιαματικού νερού στο επίπεδο των ιστών, συμβάλλοντας έτσι στην ευεξία του οργανισμού.
Συμπερασματικά, τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού έχουν θαυματουργή δράση σε πάρα πολλές ασθένειες όπως αρθρίτιδα, ρευματικές παθήσεις, μυϊκούς πόνους, δερματικές παθήσεις κ.ά.
Επίσης, η δύναμη του ιαματικού νερού της Αιδηψού επιφέρει ευεργετικές συνέπειες στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην κυκλοφορία του αίματος, καταπραϋνει την ευαίσθητη επιδερμίδα, επιταχύνει την επούλωση και καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος.
Γι' αυτό η GEOTHERMICA δημιούργησε μια νέα σειρά προϊόντων που δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας, όπου και να βρισκόμαστε, να απολαμβάνουμε τις θεραπευτικές ιδιότητες του ιαματικού νερού της Αιδηψού.

ΠΗΓΗ: edipsosspa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου