Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Διεθνές Φεστιβάλ Αιδηψού


Ηταν μια ιδέα, που έγινε πράξη από το Σύλλογο Ξενοδόχων Αιδηψού και τον πρόεδρο Γιώργο Πολίτη. Σιγά, σιγά ανδρώθηκε, γιγαντώθηκε και αγκαλιάστηκε απ' όλο τον κόσμο. Ο Δήμος Αιδηψού πήρε τη σκυτάλη και συνεχίζει...

Είναι το σπουδαιότερο πολιτιστικό γεγονός για τη Βόρεια Εύβοια και από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Λουτρών Αιδηψού.

Οι φετινές εκδηλώσεις ήταν αφιερωμένες στην ειρήνη των λαών.

Έτσι για την ειρήνη τραγούδησαν, χόρεψαν συγκροτήματα από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Τυνησία, τη Συρία, την Αίγυπτο. Κάθε χρόνο καλλιτέχνες απ' όλη την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια καταθέτουν την ψυχή τους εδώ. Οι κάτοικοι της Λουτρόπολης και οι παραθεριστές το τιμούν και κάθε χρόνο το περιμένουν. Θα μπορούσε να γίνει το σημείο αναφοράς όλων των πολιτιστικών φορέων που παράγουν έργο από τη Βόρεια Εύβοια και να το παρουσιάζουν εδώ. Και όλοι θα πρέπει να το παρακολουθούν. Ο Δήμαρχος κ. Πολυχρόνης Ματάκιας άνοιξε τις εργασίες του φεστιβάλ μ' αυτά τα λόγια «Ο πολιτισμός για μας είναι η μέγιστη προσφορά για τον άνθρωπο. Ο πολιτισμός είναι πράξη δημοκρατίας. Αυτό το μήνυμα εκφράζει την πεποίθηση όλων όσων συνεργάστηκαν για την επιτυχία του φεστιβάλ».

Στις φετινές εκδηλώσεις έδωσαν το παρόν του και η χορωδία του Δήμου Λίμνης, η παραδοσιακή χορωδία της Αιδηψού, η Δημοτική Χορωδία Αιδηψού, το χορευτικό συγκρότημα του Δήμου Αιδηψού και η Σχολή Χορού της Κας Νατάσας Τσουκαλά.

Το συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η Κα Κίτσα Βάγια που λίγο κόντεψε να ξεπεράσει με το κρυφό ταλέντο της και τον κ. Κωστάλα. Τα σκηνικά και τα έπαθλα που είχαν σαν βάση την Πέτρα Αιδηψού σχεδίασε η κ. Λιάνα Κώνστα ξεδιπλώνοντας και αυτή το «άγνωστο» για μας ταλέντο της. Τέλος πολύτιμη ήταν η προσφορά για τις δύσκολες δουλειές του στησίματος των παιδιών της ΔΕΠΑΑ με επικεφαλής τον Μάνθο Καλαντζή καθώς και τον πανέμορφων κοριτσιών που αντί να βάλουν τις τουαλέτες τους -όπως συνηθίζεται- και χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία έστρωναν και μάζευαν τις εκατοντάδες καρέκλες των θεατών. Βλέπετε όταν τα φώτα είναι αναμμένα και όλα έτοιμα θα πρέπει να σκεφτόμαστε και αυτούς που μένουν μετά. Όταν σβήνουν τα φώτα!!!!

Πολύ ωραία ήταν η φιλαρμονική του Δήμου Αιδηψού μόνο που δεν καταλάβαμε γιατί όταν τελείωσαν έπαιρναν κατευθείαν το φέρυ μπωτ και περνούσαν απέναντι!


ΠΗΓΗ: Βόρεια Εύβοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου